Natuurlijke bronnen
Het resultaat werd verkregen op basis van natuurlijke bronnen in onze voeding (zoals noten en sojabonen) en dus niet door supplementen. De beperkte natuurlijke bronnen in onze voeding zorgen wel voor een significante verlaging van ons het cholesterolniveau, maar niet voor een lager risico op hart- en vaatziekten.
Meningsverschil
Suppletie van plantsterolen in bijvoorbeeld margarine werkt uitstekend als cholesterolverlager. De studie - waaraan onder meer Unileverwetenschapper Peter Zock meewerkte - roept echter de vraag op of verlaging van het cholesterolniveau wel zorgt voor een verlaging van het risico op hart- en vaatziekten. Daarover bestaat al jaren een zwaar meningsverschil tussen nieuwlichtende en meer behoudende wetenschappers.
Fotocredits: Walnoten, cquarles
@6. Een vraagje van een dom jongetje dat net doet of het stellen van domme vragen juist heel slim is om helderheid te krijgen: wat is, of zou in deze kunnen zijn, de te genereren hypothese? Iets toch over samenhang, liefst de biochemische samenhang in de driehoek voeding, cholesterol en levensduur?