Een uittreksel van dat paspoort zou voortaan op de verpakking van je karbonade en kipfilet geplakt moeten zitten. Dan krijg je er weer gevoel en respect bij. Je weet dan van welke boer het dier kwam, waar het als baby werd geboren, wie het naar de stal bracht waar het groot werd en langs welke wegen, wat het daar te eten kreeg, of het ooit ziek was, wat het toen voor medicijnen kreeg en wie er waakte aan zijn of haar nachtkastje.
Absurd? Nee. De dierenartsen konden Wind blij maken: zo'n eetbeestenpaspoort kan desnoods morgen al worden ingevoerd. Alle gegevens zijn er.
Zou het er komen als je daarop ontdekt dat je worstje uit Italië in Nederland is geboren, je gedroogde Bayonneham in Denemarken en die zalige Duitse paté blijkt te komen van zowel een Gronings als een Limburgs varken die geslacht werden in Brabant maar waarvan de levers toevallig verkocht werden naar die Duitse patémakerij?
Of zou het helpen als er op staat dat het stukje varken dat je kocht nooit ziek is geweest én dat het af en toe gezonde kruiden kreeg om niet eens ziek te kunnen worden?
Fotocredits: Foodlog Media
Beste mensen, dank voor de adhesie! Markten hebben humeuren, zeggen aandelenjongens. Dat geldt ook voor sites, zo lijkt het. Het is hier al een tijdje te voelen. Foodlog is toe aan een reset die staat in het teken van het open denken versus dat van zijn vijanden. Dat heeft spelregels en stijlvormen. Die moeten beter geformuleerd worden. Eerder sloot Foodlog voor 3 maanden, toen was het nodig en zorgde het voor iets beters. Vanaf morgen sluiten we tot 1 januari. Een en ander met het oog op alweer iets beters.