En wat vinden we in deze kebabs die van schapenvlees gemaakt horen te worden? Een twintigtal Zwitserse verkooppunten werd onderzocht. Verschillende monsters bevatten paard en zeer kleine hoeveelheden varken. De Zwitserse centrale islamitische raad toonde zich zwaar verrast door deze resultaten. Ook in Duitsland zouden 7% van de monsters Döner varken bevatten. Niettemin waren ze allemaal halal gecertificeerd. Volgens de Turkse krant Milliyet produceert Duitsland 400 ton Döner per dag! Dit vlees wordt geëxporteerd naar Italië, Spanje, Denemarken, Zweden, Finland en de Baltische staten.
Fotocredits: sabor de, uitsnede, k-naia
Nick,
Met je eerste post kan ik het niet helemaal eens zijn. Volgens mij ligt het probleem ergens anders. Er is gesjoemeld met voedsel, hierdoor is niet meer te traceren waar het vandaan komt en kan de veiligheid niet meer gegarandeerd worden.
Als er niet gesjoemeld wordt met het voedsel en de etiketten vermelden netjes wat er in de verpakking zit, zal het mij in elk geval een biet zijn wat voor vlees er in zit. En met mij vele anderen.
Voor de mensen die bepaalde producten niet willen eten is dan ook duidelijk wel product ze wel kunnen eten.
Ik zou mij als Moslim of Jood ernstig bedonderd voelen als ik tegen mijn wil en weten varkensvlees zou hebben gegeten.
Overigens, ik neem aan dat ze een soort DNA onderzoek loslaten op "besmet" vlees?