Bedrijven die doorgaan naar de volgende ronde zijn:
Uit de regio zuid:
* Eijssen Dairy uit Schimmert met Yanté-creamery
* Desem enzo uit Waalwijk met Desem Kletzenbrood en Roggebrood
* Paddenstoelenrijk uit Rossum met Biologisch geteelde paddenstoelen
* Vianny’s jam, relish, chutney en meer uit Simpelveld met ambachtelijke fruitboters
* Vleesbedrijf Toon en Dianne van Rooij uit Cromvoirt met Weivlees kalfsvlees
* Boerderij 't Platteland uit Veulen Rebarberlikorette
* Wagyu Farm uit Veulen met Wagyu rundvlees
* IJsboerderij Heidehoeve uit Etten-Leur met ambachtelijk boerderij-ijs
Uit de regio west:
* Bisschopsmolen met ambachtelijke brood- en deegwaren
* De Hazelarij met 100% hazelnotenpasta en ambachtelijk producten o.b.v. hazelnoot
* De Swanenplaats met Auxerrois 2008. Droge witte wijn uit druiven van de Westfriese vollegrond
* Frozen Dutch met ambachtelijk gemaakt ijs op basis van vers Hollands fruit, groente, zuivel en kruiden
* Grunschnabel Ice Laboratories met ijs met een volle, verfijnde, pure smaak, op waterbasis of kokosmelkbasis
* Kaasmakerij Uitentuis met Noordhollandse Messeklever, een jonge kaas van koemelk
* Lovechock met een nieuwe, pure chocolade met liefde bereid van de beste, biologische ingrediënten
* Schoon Natuurvlees & Eetvilla van den Brink met rundvleesproducten van Belgisch Witblauw koeien
* Monka! met 'Dé Brownie van duurzame chocolade'
Monique Brinkhoff van Monka! met 'Dé Brownie van duurzame chocolade'
* Boer en Slager De Schelfer met hun Nekka, de Achterhoekse variant op de Coppa
* Colzaco met 'koudgeperste koolzaadolie'
* C.V. Achterhoekse Wijnbouwers met... Wijn
* Dde Hoeksche Hoeve BV met 'ambachtelijke chips'
* Geitenboerderij de Groote Stroe met 'Stroese Dame, een biologische rauwemelkse geitenkaas'
* De Chocolate Company met 'Hot Chocolate spoom in 40 smaken'
* Haveman Groen BV met'shii-take paddestoelen'
Zie voor meer informatie over de 24 genomineerden de site van Syntens, onder regionale voorrondes.
bron: Syntens, juni 2009 met dank aan foodholland