'Appel' en 'Darm' zagen we. Titels die laten zien dat er nog veel te horen valt over heel alledaagse zaken, zoals de 18 kilometer darm van een varken. Past'ie daar zelf in? Wist je dat alle varkens- en schapendarmen in de wereld naar China reizen om dan weer helemaal terug te komen? Of dat het patent op laagstam-appelboompjes berust bij een wild hert? Nog mooier: dat je aan 1 appelboom makkelijk drie verschillende soorten appels kunt laten groeien?
De 'Aan Zee' serie groeide meer en meer in de bijzonderheid van zijn gewone onderwerpen. Deze afleveringen zijn weer mooier gemaakt. Heel simpel wordt duidelijk gemaakt dat er slim en praktisch wordt nagedacht over hoe ons eten gemaakt wordt, terwijl wij niks in de gaten hebben en het maar gewoon naar binnenschuiven.
De eerste aflevering is te zien op 6 januari 2010. Op zeven achtereenvolgende woensdagen daarna zie je de rest, steeds om 20:50 uur op Nederland 2.
Nee, ik bedoelde niet echt hoe. Hoewel het antwoord daarop ook aardig duidelijk maakt waarom je het weet: omdat je het uit nieuwsgierigheid en voor je werk onderzocht. Toch? In tegenstelling tot de foodlog-elite, denk ik.
Ik geloof best dan K&K;goed kan zijn, maar er is zoveel shit, na een paar keer geef je het op. Andere doelgroep, niet voor mij, het zal wel. Zag ooit een reportage van een Indiase K&K;-fabrikant in Engeland die zonder conserveringsmethoden lekkere curries maakt. Gewoon een paar dagen houdbaar, precies zoals wanneer je 't zelf maakt. Maar dan onder strikt hygiënische omstandigheden. Niks mis mee en gewoon bij de supermarkt verkrijgbaar. Van Deen en Delhaize weet ik niks. Net zoals die robert waarschijnlijk.