Frisdrank is water met suiker. Als consument betalen we het duur. Toch kunnen frisdrank- en sapbottelaars alleen overleven als ze het zo goedkoop mogelijk maken. In de frisdrankenhandel zitten de kosten immers in de merkenmarketing en verkoopbonussen die de grote merken en hun afnemers sluiten. Daarom is het zaak in grote volumes te werken, zodat de kosten laag kunnen worden gehouden en het aantal partijen steeds kleiner wordt. Het FD laat zien hoe de Nederlandse bottelaar Refresco zijn omzet in korte tijd van € 60 mln naar € 1,5 mrd deed groeien door overnames. Nu de huidige economie financiering van overnames onmogelijk maakt, gaat de trend verder: met gesloten beurzen. Fusies bepalen nu het spel naar verdere volumevergroting. Wie niet meedoet is 'out'.
N.a.v.: Wat heel bijdetijds is en erg lekker:
Kruidenwater (van: groenevrouw.nl)
"Vul de kan voor ongeveer 1/4 tot 1/3 met de verse spullie [kruiden, bloemen, fruit of zelfs groenten], verder water en dan een paar uur (of een nacht) in de koelkast. [Evt. afzeven, RL.] Met het ene kruid gaat het sneller dan met het andere, daar vind je vanzelf je weg in.
Combinaties:
Vlierbloesem met citroen (of Citroenmelisse)
Aardbeien met Pepermunt
Bosbessen met Thijm
Mango met Chilipeper
Komkommer met Munt
Madeliefjes met Basilicum (en een beetje zout)
Appel, Ananas en Aardbei
Aardbei met Roos
Brandnetel met Anijszaad (even stampen)
Bramen met Vanillepeul (klein stukje)
Je eigen fantasie is je enige beperking. Vind je het wat aan de flauwe kant (dat kan zomaar), dan kun je ook 1/3 appelsap gebruiken en 2/3 water. Dat haalt de smaak wat op."
Reacties:
- Kaneelstokje en 2 plakjes gember een nacht in de koelkast op 1 liter water.
- komkommer met citroen is ook lekker, een paar schijfjes van beide is al genoeg!