Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) is tevreden: "We zijn er nog niet, maar het informeren van consumenten over duurzaam produceren werpt vruchten af. Mensen kiezen steeds bewuster wat zij op hun boodschappenlijstje zetten. Door deze positieve ontwikkeling is duurzaam voedsel met afstand de belangrijkste groeimarkt voor onze voedingssector", zegt ze in het begeleidende persbericht.
Het marktaandeel van de duurzame voeding in het Nederlandse levensmiddelenaanbod is gestegen naar 6,1% (van 5,5 in 2012). De uitgaven aan 'gewoon' voedsel daalden juist in het afgelopen jaar, met 1,1%. De aankopen aan duurzaam voedsel worden in 68% van de gevallen bij supermarkten gedaan.
Simone, excuus: ik zie nu pas dat Jos Hugense die dilemma's hier heel goed weet te benoemen. Volgende week doe ik mee met een debatje over duurzaam (?) kweekvlees. Daar zal ik ook proberen de werkelijke dilemma's aan te kaarten. Je bent van harte welkom! (en misschien is het zelfs wel heel goed om het zo en niet vanuit Nieuwspoort aan te varen)