Meer fantasie gewenst
Er bestaan ook heel andere ideeën. Kok Eric van Veluwe lanceerde tijdens de Horecava 2014 de gedachte om restaurants te laten stoppen met menukaarten en mensen zelf te laten opscheppen wat de pot schaft. Dat is veel spannender en zorgt voor minder restjes op het bord. Het mes snijdt op die manier aan twee kanten. Zo'n aanpak zorgt voor minder bederfelijke voorraad in de keuken én voor minder 'teveel' op het bord.
Van wat dan toch nog overblijft in de keuken kunnen restaurants kant-en-klare afhaalmaaltijden maken. Een deel kan naar het Leger des Heils en de Voedselbanken een ander deel kan concurreren met de chefs-maaltijden die je bij de supers vindt.
Doggybags - klinkt dat niet een beetje heel erg fantasieloos?
Om je eerlijk te zeggen Hans, ik erger me ook aan die 'all you can eat' mensen, die zien er ook echt zo uit(hebben soms 2 stoeltjes nodig om op te zitten) dat ze dan ook werkelijk zitten te bunkeren. Dat je nu zoveel kan en wil eten prima, maar hou je wel een beetje in als je in een restaurant zit, zelfs als het een 'all you can eat' restaurant is, maar zo gaat het nu eenmaal in die tenten. Het ziet er allemaal netjes uit, je mag zelf alles pakken, de kok maakt het klaar voor je en je kan zo vaak gaan als je wilt. En het is ook best lekker en ik vind het zelf fijn dat ik zelf kan bepalen hoeveel groente en vlees ik in mijn gerecht wil, ik zit verder gewoon te lachen om de omvang van sommige 'all you can eat' figuren, maar wat ze wegstouwen, bah.