Voor het tranentrekkende verhaal over zijn dochtertje van drie die stiekem rijpe van onrijpe aardbeien had leren onderscheiden, moet je even naar het bronartikel klikken.
Mijn smaakvermogen is verbeterd door zoveel mogelijk puur natuur te eten, dus geen kant en klaar maaltijden, pakjes, zakjes enz meer of maar heel zelden. Kruiden kunnen daar idd ook bij helpen, ipv een kant en klar zakje tomatensaus die je met water klaarmaakt kun je ook blokjes tomaat in eigen sap uit blik nemen(of verse ontvellen en snijden als je dat wilt)en daar saus van maken met zout, peper en allerlei kruiden welke gedroogd of vers kunnen zijn, vers is altijd lekkerder.
@ henric: 2 jaar geleden stuitte ik op die term veldertjes op een glazen potje jonge kapsijners bij AH, ik heb het vermoeden dat dat gewoon een verkoperstruc is bedacht om de nare associatie (scheepsrantsoen, goedkope winterkost) de kop in te drukken. het is verrukkelijk eten, maar nog lekkerder is de kapsijner in de peul op boerenmarkten die korte tijd in juni en juli te krijgen zijn, maar wel vaak te laat geplukt, hoe later hoe meer gewicht, maar ten koste van de smaak.