image


We stevenen dus af op genetisch gemanipuleerde Mars. Alleen wordt het woord kennelijk zorgvuldig gemeden. Het draait opeens om kwaliteit. Dan smelt natuurlijk iedereen.

Mars gaat het DNA van chocola blootleggen. De Amerikaanse chocoladefabrikant hoopt daarmee de kwaliteit van de cacao te kunnen verbeteren, meldt de Britse omroep BBC.
Het bedrijf werkt samen met het Amerikaanse ministerie van Landbouw en it-bedrijf IBM. Door de genetische structuur van de cacaoboom te doorgronden, kan de oogst beter bestand gemaakt worden tegen bijvoorbeeld ziektes en watertekorten als gevolg van klimaatverandering.


Boeren
Het onderzoek kan uiteindelijk ook leiden tot meer inkomen voor de boeren. ‘Vooral Afrikaanse boeren zullen profiteren, aangezien ze verantwoordelijk zijn voor de productie van bijna twee derde van de cacao ter wereld’, zei Howard-Yana Shapiro van Mars. Het project neemt waarschijnlijk vijf jaar in beslag. De DNA-informatie komt in een publiekstoegankelijke database.


bron: distrifood