Uit een enquête onder 2.000 mannen door het Britse Huffield Health Hospital en de liefdadigheidsinstelling Infertility Network UK blijkt dat de meeste mannen gezondheidsfactoren die de vruchtbaarheid verminderen, onderschatten, meldt de Daily Mail.

Zo weet 1 op de 3 mannen niet dat drank de kwaliteit van hun sperma vermindert. Bijna de helft van de respondenten is zich niet bewust van de negatieve effecten van obesitas en ouder worden op hun vruchtbaarheid. Ook het feit dat roken de kans vader te worden vermindert, blijkt mannen niet van de sigaretten af te houden. Meer dan de helft van de respondenten is zich niet bewust van de invloed van SOA's op hun vruchtbaarheid.
Uit de enquête kwam ook dat een derde van de ondervraagden wel eens vruchtbaarheidsproblemen ervaren had. De meeste mannen blijken er echter voor te passen deze zaken met hun partner of huisarts te bespreken.

Bijna de helft van de respondenten vindt dat er niet genoeg ondersteuning en informatie voor mannen en vruchtbaarheidsproblemen is. In Groot-Brittannië heeft 1 op de 6 stellen problemen om zwanger te worden, en in 40% van de gevallen is dat op de man terug te voeren. Daarom wil Infertility Network UK het taboe op vruchtbaarheidsproblemen doorbreken en het onderwerp ook voor mannen bespreekbaar maken.
Bron: Daily Mail - Men 'don't know booze affects sperm'