Otto,
Ik heb het afgelopen jaar met veel interesse veel over voeding gelezen. Dit naar aanleiding van de opmerking van de promovendus van Frits Muskiet, Remko Kuipers. Hij merkte op dat veel voedingsdeskundigen wel eens hun excuses zouden mogen aanbieden. Ik vond dit nogal aanmatigend.
Ik ben bij deze zoektocht in de wetenschappelijke literatuur van de ene verbazing in de andere gevallen. Kuipers moet ik gelijk geven.
Bij deze zoektocht kwam ik bijvoorbeeld ook op de website van Peter Attia, e.a.
Deze bevelen aan om zo weinig mogelijk koolhydraten te eten. Ik experimenteer graag en ik heb deze adviezen gevolgd. Ik eet nu geen brood, aardappelen , rijst en spaghetti meer. Wel meer rauwe groente en meer olijfolie. Het verbaasd mij dat ik geen honger gevoelens heb en geen opgeblazen gevoel in mijn maag. Het bevalt mij uitstekend. Alleen ik val nog niet snel af. Dat komt misschien nog.
Of het ook de bovengenoemde aandoening voorkomt. Dat weet ik niet.
Ja, dat wisten we al. Met een ketogeen (low carb) voedingspatroon verlies je het meeste gewicht en bereik je de meeste gezondheidswinst.
Zie ook:
http://authoritynutrition.com/randomized-controlled-trials-in-nutrition/http://authoritynutrition.com/randomized-controlled-trials-in-nutrition/
http://www.dietdoctor.com/new-analysis-lchf-best-for-long-term-weight-and-health