Dat meldt de Telegraaf. Het anti-hennepproject van de Limburgse boerenbond LLTB blijkt succesvol als opvolger van de door de politie gestaakte patrouilles tegen criminelen. Zij planten stiekem hennep tussen de mais van boeren. Hennep is een grondstof voor drugs en wordt illegaal geteeld op maïsakkers buiten medeweten van de boeren.

LLTB-voorzitter Léon Faassen geeft aan heel blij te zijn met de resultaten van de afgelopen jaren, maar het is nog niet klaar. De akkers moeten hennepvrij en daar gaat LLTB samen met zijn leden voor zorgen, met behulp van drones. De drones sporen de hennep in de maïsvelden op. De LLTB roept leden op die zelf één of meerdere drones hebben zich te melden. Hoe meer drones in de strijd tegen hennep, hoe beter vinden de boeren.

De boeren nemen maatregelen omdat de politie is gestopt met speciale wietvluchten. CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg toont zich daar verbolgen over. "De boeren betalen nu de prijs van de drugscriminaliteit in Nederland”, zegt ze. Ze vraagt minister Blok (Justitie) om opheldering.
Bron: De Telegraaf - Limburgse boer zet wietdrone in