MrOoijer zegt: 'Ik hield de ogen niet meer droog bij het lezen van deze onzin-zin: “Dit neusje van de zalm is een versgevangen zalmfilet in luchtig brooddeeg...”;
Vergevangen!
Een gedachte. Een Foodlogreclametekstschrijverscursus over wat je wel en wat je niet kunt zeggen over levensmiddelen. Het veel gebruikte 'vers gevangen' is het kulste begrip ooit. Er is nog nooit een bedorven vis gevangen.
In de kerstAllerhande staat ook een advertentie van een handelaar in conserven.
Een blik zalm: 'Vers uit de oceaan'. De oceaan? U bedoelt een van de oceanen en in dit geval de Stille, daar komt alle blikzalm vandaan. En ook daar, west van Canada bijvoorbeeld, is nog nooit een zalm gevangen die niet vers was.
Er staat bij dat de vis 'direct na de vangst vers is ingeblikt'. Dat kan. Dan is de vis in het blik gaar geworden tijdens de pasteurisatie, het blik ondergedompeld in heet water. Nog nooit heeft iemand verse vis uit blik gegeten. Wist u vast niet, reclameschrijver.
Advies aan Flipse. In de tijd die het kost om heen naar Roncq te rijden doe ik een heel rondje Leiden en Oegstgeest. Heb ik alles gevonden wat ik zocht, en meer. Poelier op de Lange Mare, bakker op de Nieuwe Rijn, drank, kaas en vlees op de Lange Voort, groente bijv. op marktdagen op de markt, net als vis. Alleen buiten marktdagen ga ik voor de vis naar Katwijk, Scheveningen Haven of Sassenheim.
In de tijd dat het kost om terug uit Roncq te rijden zit ik lekker met een glaasje op de bank:-)