Dat "waar en wanneer" heeft Denise geplukt uit de Braziliaanse officiele eetrichtlijnen, de schijf van 10 meen ik, van een soort VC daar, en ook uitgebreid in FL besproken indertijd. Daarin werd ook aan de familiale kant, de tafel en de huiskamer, het samen eten aandacht gegeven. Dat heeft mss toch wel de nodige ogen geopend, weg van een al te grote focus op ingrediënten, de enkelvoudige voedingssubstanties, vitamines, calorieën, vetten, groentes and te like! De holistische, "softe" insteek dus! Kan nooit kwaad! Ook bij Friesland Campina bijv.
En ook heel belangrijk: ga de tafel weer dekken met een tafelkleed met een molton er onder. Zeker ook met kinderen. Het is een stuk gezelliger, het creëert rust en ruimte aan tafel en dempt het gekletter van glazen en bestek. Eeuwenlang dekte men de tafel met een tafellaken, zo ongeveer tot de uitvinding van de formica tafel, want die kon je met een vaatdoek weer schoon krijgen. Maar gezellig? Nee, dat was het absoluut niet. Kom op foodloglezers, ga weer tafeldekken en test het zelf uit.