Deze woorden van Binnerts tekende zijn interviewer op:
Ik loop het risico dat enkelen straks rotte vis naar mijn ramen zullen gooien als ik dit zeg, maar in ons land zijn misschien maar tien plekken waar je echt goede vis kunt kopen. In de meeste winkels is de kwaliteit matig en geven ze slecht advies. Ze hebben nauwelijks hele vissen, je vindt er vooral filets. Veel viswinkels zijn meer traiteur dan visboer. Dat is jammer en raar. In elk dorp heb je nog wel een goede slager, en die slacht liever zelf dan dat hij voorgesneden vlees verkoopt.
Als dat waar was, zouden consumenten en dieren gelukkiger zijn.
A. Binnerts komt nooit bij de slager
B. Binnerts komt alleen bij die 10 slagers die nog zelf slachten en geen traiteurswinkel van hun zaak hebben gemaakt
C. Binnerts zegt maar wat om duidelijk te maken dat je voor goede vis meestal ver moet omrijden
Zou het dan een bijzondere manier zijn om te vertellen dat er nog minder zelf slachtende hele dieren verkopende visboeren zijn dan slagers die zulks doen?
De helderheid vd boodschap ontgaat mij in ieder geval volledig.
Nu ben ben ik pas echt benieuwd naar het verloop van deze draad.