Na de Horeca lijkt nu ook de zorg het keurmerk voor voedselveiligheid op te pakken. Goede voeding ondersteunt het herstel van de patiënt. Het keurmerk dat als sticker herkenbaar op de deur is aangebracht, verzekert de patiënt van de verlangde keuze voor veilig en lekker eten. “Zorginstellingen kunnen zich hiermee positief onderscheiden”, aldus woordvoerster Eliza van Hout van de Stichting Veiligvoedsel.
In de anderhalf jaar dat het keurmerk bestaat heeft de Stichting Veiligvoedsel.nl inmiddels een veertigtal kleinere zorginstellingen gecertificeerd. Volgens Van Hout lopen er bij zorginstellingen steeds meer begeleidingstrajecten voor certificering van de voedselveiligheid. “We zijn in het noorden begonnen en de belangstelling verspreid zich als een olievlek over het land.”
@ jacobus, dat spelletje laten ze bij ons in de opleiding koks doen door eerste jaars koks. Ze moeten het net zolang doen totdat ze het foutloos gedaan hebben. Goeie oefening ;-) Want zo dient het er tegenwoordig aan toe te gaan in een keuken.Lastig in het begin, maar een routine als je als vakman actief bent.