Of juist niet? Zijn er mensen die heel gelukkig zijn met hun snijmachine en niet zonder zouden willen? Die er dagelijks of wekelijks jubelend mee in de weer zijn? Wat doen jullie er dan mee en waarom is de snijmachine daar zoveel beter en makkelijker in dan gewoon een mes bijvoorbeeld? Red mijn keukendochter uit de kast - vertel hoe ik haar een zinvol tweede leven geef.
Mijn ouders hebben een snijmachine, zolang ik me al kan herinneren. Die staat altijd gebruiksklaar op het aanrecht. Destijds gekocht om er ongesneden brood mee te snijden en daarom dus dagelijks in gebruik. Kaas sneden we er ook altijd op, worst, rollade, tomaten, van die dingen. Omdat ie er toch staat.
Ik heb er een tijdje terug zelf ook eentje gekocht, maar noem het toch een miskoop. Gekocht omdat ik dunne plakjes rundertong of rollade wilde snijden, maar nee, ondertussen ben ik handig genoeg met een koksmes. En als dat maar scherp genoeg is heb je geen snijmachine nodig. Ik denk dat zo'n snijmachine handig is voor grotere hoeveelheden en voor klunzen met botte messen.
(bedenk net dat ik ook nog een mandoline heb, voor als ik aubergine in lange, dunne plakken wil snijden, dat zou ook nog wel op de machine kunnen, denk ik. Hoewel, waarschijnlijk te lang en dan breekt ie, zo'n plak)
Dat schoonmaken namen we thuis trouwens nooit zo nauw. Gewoon een vochtig dubrodoekje tegenaan houden terwijl je draait. We haalden dat ding echt niet elke dag uit elkaar. Ook niet om de andere dag. ;-)
Ik heb een echte Bizerba gekocht een professionele machine (200 euro Marktplaats). Wat een genot. Niet voor dagelijks gebruikt in de keuken. Maar ja wij hebben een boerderijwinkel. Het allerslechtste is die goedkope rommel van de Sligro. Die wil je gratis nog niet krijgen.