Groen Kapitaal, een netwerkplatform voor initiatieven die biodiversiteit stimuleren en Bionext, een samenwerkingsverband dat zich inzet om de Nederlandse biologische keten van boer tot consument te verbinden, maken zich hard voor meer gewasdiversiteit. Meer gewasdiversiteit is de sleutel tot duurzamer telen en een van de manieren omdat te bereiken is strokenteelt. Aan de Wageningen Universiteit loopt een project Strokenteelt.

Tijdens het Kenniscafé Strokenteelt komen vragen aan de orde als: welke gewascombinaties zijn er mogelijk? Wat is de opbrengst hiervan? Hoe kunnen telers kennis en inzichten over gewasdiversiteit in de praktijk toepassen?

De middag is bedoeld voor ondernemers in de akker- en tuinbouw die zich bezighouden met verschillende manieren van gewasdiversiteit, zoals strokenteelt, of er meer over willen weten. Daarnaast zijn ook eindgebruikers, onderzoekers, beleidsmakers en mensen in het groene onderwijs welkom om hun kennis en inzichten over gewasdiversiteit met telers te delen.

Programma
De middag begint met een lunch. Na de inleiding van Marian Blom, projectleider plantaardige productie (Bionext) zal key note-spreker Wijnand Sukkel, senior onderzoeker AgroEcologie (Wageningen University & Research) ingaan op uitdagingen in de landbouw en de rol van agro-diversificatie.

Verder zijn er achtereenvolgens drie workshops. Dirk van Apeldoorn, agro-ecoloog en docent (Wageningen Universiteit & Research) spreekt over gewascombinaties en groenbemesting. Wijnand Sukkel bespreekt vraagstukken rondom strokenteelt. Rosemarie Slobbe, stafmedewerker van AOC Clusius college in Alkmaar en business developer/projectleider bij kenniscentrum Natuur- en Leefomgeving, gaat in gesprek met kennisverspreiders hoe de besproken inzichten telers kunnen helpen.

Na de afsluitende terugkoppeling is er een borrel.

Klik hier voor het volledige programma-overzicht.

Informatie
Datum: 15 maart 2019
Tijd: 12:00 tot 17:00 uur
Locatie: Provinciehuis Dreef, Dreef 3, 2012 HR Haarlem
Prijs: gratis

Aanmelden: via deze link.