Wat geeft de gemiddele foodlogger in een week aan eten en drinken uit? Want met de klacht dat alles duurder wordt - in vergelijking met 'vroeger' is het percentage van het besteedbaar inkomen dat we aan etenswaren en dranken uitgeven lager geworden. Natuurlijk gaat de vergelijking mank. De gemiddelde foodlogger koopt waarschijnlijk bewuster, biologischer, en vindt eten wellicht een belangrijke tijdsbesteding en hobby. Maar je moet ergens beginnen. Laten we proberen ieder voor ons een lijstje bij te houden gedurende de komende week met ingang van donderdag 20 september 08.00 uur en stoppen op woensdag 26 september 20.00 uur. Even bijhouden hoeveel mensen deel uitmaken van de huishouding (Volwassenen en kinderen). Kunnen we volgende week vergelijkingen trekken met hoeveel geld er gemiddeld honderd, 75, 50 en 25 jaar geleden aan de dagelijkse kost en versnaperingen werd uitgegeven. Het kasboek uit 1938 kan als leiddraad dienen. Hoe meer mensen meedoen, des te beter voor het gemiddelde.
In de week van 17 tot en met 23 september 1939 gaf mevrouw X ergens uit het Noorden van het Land 22 gulden en 70 cent uit aan het eten voor twee personen.
Heb de zaken even opgeteld en gedeeld door inkomen. Ik kom uit op 17% wat wij uitgeven aan voedsel.