Volgens de KNIL sergeant (*), die ons trainde in reflexen bij het man-tot-man gevecht (lichting 67-6) is de echte ‘sate kambing’ van geitenbokjes.
At het ooit in de 80er jaren in ‘Bali’ in Breda. Bijzonder goed Indonesisch restaurant.
Maak geen vergissing met de ‘mata kambing’..
Die is niet voor culinair plezier bedoeld.
(*) De KNIL-sergeant die ons trainde, verklaarde eigenhandig er meer dan 20 gedood te hebben. ‘Met blóote hand, jongens’.
Hij had het niet over geitenbokjes.
Zelfbenoemde ‘geitenbokkenvlees-ambassadeur’ Joris Bijdendijk brengt dit jaar met Pasen opnieuw zijn speciale menu met geitenbokkenvlees. Bijdendijk wil Nederland aan het bokjesvlees krijgen. Nederland telt inmiddels 400.000 melkgeiten, maar voor de bokjes is bij ons geen markt (lees dit maar). Bijdendijk prijst de pakketten die je gemakkelijk online kunt kopen op koopeengeit.nl. Wil je van zijn eigen versbereide creaties genieten, moet je op 1 en 2 april naar het sterrenrestaurant RIJKS in het Rijksmuseum komen. Of het recept uit het AD maken natuurlijk.