- Versgeperst Graanappel- Framboos ('detox - rijk aan antioxidanten')
- Herfstsap Zwarte Bes - Braam
Ze smaakten allebei prima. Niks over te klagen, maar .... wel heel duidelijk naar sinaasappel.
Het zwarte bes-bramensap blijkt zelfs hoofdzakelijk uit appelsap te bestaan.
Dat blijkt uit de 'kleine lettertjes'. Merkwaardig trouwens dat bij die kleine lettertjes de naam van het product opeens verandert. Wat koop je nou eigenlijk?
Verwarrend, genept of niet goed opgelet?
Inderdaad er blijkt heel wat sinaasappelsap - en een flink deel, totaal in de productaanduiding onvermeld gebleven, druivensap - bij die geweldig anti-oxidante framboos en granaatappel te zitten:
Zwarte Bes - Braam Herfstsap verschiet opeens van kleur en wordt:
Melchior, even al mijn gekheid op een stokje. Begrijp ik nou goed dat de nieuwe hype rond anti-oxidanten wetenschappelijk grotendeels nonsense is?
Ik had nou juist begrepen dat Linus Pauling nog niet zolang eindelijk vrijwel volledig gelijk had gekregen met zijn 'anti-oxidante'/anti-kanker vitamine C/ascorbinezuur (helaas kan ik dat artikel zo snel niet terugvinden). En dan hebben we nog de kwestie van de anti-oxidante verbinding resveratrol die malafide danwel wat suffige wijnhandelaren altijd weer aanhalen om rode wijn te verkopen (je lever geeft het waarschijnlijk alleen al lang op voor je überhaupt effecten merkt), maar die het geconcentreerd zo goed doet bij een kort levende vissensoort, zoals afgelopen jaar werd bewezen.