– Gisteren n.a.v. een zijlijntje over horsmakrelen gebeld met Miech Pronk van groothandel Hollandvis. Nederlandse restaurants serveren het visje niet of
– Gordon Ramsey doet net alsof hij zeebaars aan zijn harpoen jaagt (film) en de Britten stappen in groten getale over op deze vis, vertelde thefishsite.com laatst. Ook tv-koks als Hugh Fearnley-Whittingstall en Mitch Tonks koken met lokale en minder bedreigde vissoorten en zorgen voor een behoorlijke omzetstijging hiervan.
– De Allerhande van deze maand heeft als thema "Méditerranee". Er staan advertenties in voor o.a. Italiaanse pesto, Duitse augurken, Toscaanse vis (er staat niet bij welke soort), Chinese en Japanse thee, Amerikaanse pizza, oosterse saté, Spaanse paella, Deense feta, Vietnamese loempia, zalm uit Alaska en Griekse yoghurt.
– Van de week was ik bij een broodjeszaak/traiteur in Naaldwijk die ondermeer krokodil, kangoeroe en struisvogel verkoopt. Naaldwijk zelf is omringt door
– Het schijnt dat de Portugezen de gefrituurde vis over de wereld hebben verspreid. Tempura, Fish and chips en de lekkerbek zijn allemaal kinderen van Portugal.
– "wat je van ver haalt is lekker" is al een heel oud zinnetje, net als "Wat de boer niet kent dat vreet hij niet."
– Men eet al lang geen stokvis meer bij het ontbijt.
– Italianen koken pasta traditioneel niet al dente maar tot snot.
We moeten concluderen dat de diersoort mens, hoewel conservatief, naast de vertrouwde gehaktbal toch graag iets nieuws probeert. Voedselgewoontes zijn te veranderen.
We doen zoals we gewend zijn en omarmen dan toch opeens nieuwe dingen.