Veel dieren leren, maar alleen mensen onderwijzen. Hoe zijn we de mensen geworden die we vandaag de dag zijn? We denken dat wij speciaal zijn, maar zijn wij specialer dan andere dieren? De stamboom van het leven op aarde is immers 4 miljard jaar oud, met vele vertakkingen naar miljarden soorten dieren.

Adam Rutherford studeerde genetica aan University College London, maakte programma's voor de BBC en schrijft voor The Guardian. Hij gaat in op verschillende eigenschappen waarvan wordt gedacht dat ze exclusief menselijk zijn zoals communiceren, vuur maken en gereedschap gebruiken. Ook beschrijft Rutherford hoe we de wezens zijn geworden die we nu zijn, geïnspireerd door de laatste wetenschappelijke inzichten.

Na de lezing gaat Rutherford in gesprek met filosoof en communicatieadviseur Maïté Tjon A Hie over het thema: wat maakt ons tot mens?

Klik hier voor tickets. De lezing en het gesprek zijn beide in het Engels.

Informatie
Datum: maandag 14 januari
Tijd: 19:30 tot 21:15 uur
Locatie: Ridderstraat 23, 6511 TM Nijmegen
Prijs: €7,50, voor medewerkers van de Radboud Universiteit & het Radboudumc, €5 voor Alumni Benefit Card-houders van de Radboud Universiteit, gratis toegang voor medewerkers van het Max Planck Institute for Psycholinguistics, studenten en Radboud Reflects-abonnees.