Mijn tips om te genieten en toch letten op wat je eet:
- Wacht even tot al het eten op tafel staat. Kijk goed waar je echt zin in hebt en vul je mond en buik niet direct met het eerste wat je ziet of binnen handbereik ligt.
- Eet van te voren groente snacks of salade. Je zit al iets voller en hebt minder trek in suikerhoudende of vetrijke producten.
- Gooi niet direct het hele gourmetstel vol met vlees, maar pak en bak één ding tegelijk. Je eet een stuk langzamer (het duurt namelijk even voordat je hersenen het signaal 'vol' doorkrijgen) en het is nog gezellig ook want je hebt tijd om te praten en je kan lekker lang aan tafel blijven zitten.
- Laatste tip. Kijk uit met sauzen en suikerrijke drankjes. Allemaal 'lege' calorieën die toch behoorlijk aantikken na de feestdagen.
Fijne feestdagen!
Gewoon eens ontspannen genieten. Voor de sauskom voor het volgende gerecht weg genomen wordt door mijn geliefde, nog even met een stukje stokbrood er door. Bij twijfel nog een mooie wijn open maken. En op het einde de riem los en de rits open, en nog een mooie Remy Martin bij de koffie, met daarnaast een goeje Cubaan..
Je leeft maar eens.
Tja.. Wij komen uit het land waar begrafenissen gezelliger zijn dan boven de Schelde en de Rijn een trouwfeest... En dat overgewicht is er tegen februari af. Gewoon veel wandelen en in de tuin werken.
;-)
Ons Kerstmenu van vorig jaar, alles zelf vervaardigd op de ganzenlever na; aanlooptijd voor voorbereiding 3 dagen..
Le 25-ième Décembre 2018
‘Grand diner de Noël’
Apéritif
Crémant de Bourgogne
Amuse
“Petit paquet filets de Plie”
(Scholfilets met peterselie en koriander,
gestoomd tot een pakketje, gegarneerd met Noordzeegarnaaltjes)
“Foie Gras d’Oie”
(Zelfgemaakte Ganzenlever ‘La Couronne’ vergezeld door
Uien-confit ‘Monbazillac’, Kweeperengelei
en geserveerd op ‘Pain de Figues’)
“Coquilles Saint Jacques à la Nage”
(Gebakken coquilles in een warmlauw romig witte wijn sausje
met zee-groenten, kruiden en limoen)
“Filet de lièvre garni”
(Filets mignons van Hazerug, met veenbessen,
gebakken appeltjes, in niervet gebakken sjalotten en kroketjes)
“Plateau de Fromages ”
(Münster, en Brie van rauwe melk)
“Café Mocca”
(Patisseriegebakje van Hazelnootcrème
en schuim & Remy Martin)