Dit is de gangbare associatie bij het woord "vegetarisch". Maar dat moest maar eens veranderen, als het aan Nadine Abensur ligt. In het februarinummer van Delicious schetst ze hoe het oude "ideologische koken" (linzenmoussaka) ten einde kwam en echt lekker vegetarisch eten de menu's heeft veroverd: Niet-vegetariërs koken de meest fatastische vegetarische gerechten. De meest verstokte vegetariërs koken helaas nog vaak te veel vanuit de ideologie en hebben te weinig aandacht voor smaak en inspiratie.
De visie [op vegetarisch] is langzaam aan het veranderen. Als je in het verleden het woord "vegetarisch" uitsprak, dachten mensen direct aan saai, kleurloos eten als linzen met bruine rijst. En kijk nu eens om je heen bij de supermarkt of bij de groenteboer: de meeste kleur vind je bij groente en fruit!
Gezien deze trend is het ook langzamerhand bizar te noemen dat terwijl bijna elk regulier restaurant een vegetarisch menu biedt, er geen enkel vegetarisch restaurant is met vlees op de kaart. De ideologie is immers de gootsteen ingelopen.
Abensur geeft verschillende neo-vegetarische recepten cadeau in de Delicious en op haar site. In het magazine bijvoorbeeld walnoten-rozijntoast met toppings van pompoen en avocado en kikkererwten-kruidensalade met gegrilde haloumi.
Arie, mooi gezegd: "jij bent zeker iemand die patat in een ijssalon besteld, of een pizza bij de chinees?"
Je hebt 'n uitstekend gevoel voor marketing!