Eind 2014 worden nieuwe Europese etiketteringsregels van kracht. Volgens die regels moet op het etiket de datum vermeld worden waarop vlees voor het eerst is ingevroren. Op dit moment mag bevroren vlees, als het opnieuw verwerkt en opnieuw ingevroren wordt, die nieuwe invriesdatum vermelden. Straks moet ook op de eindverpakking voor de consument de oorspronkelijke datum vermeld worden. Volgens de nieuwe regels moet voorts een product dat diepgevroren wordt ontvangen maar ontdooid wordt verkocht 'ontdooid' op het etiket vermelden. Dat schreven woensdag minister Schippers en staatssecretaris Dijksma aan de Tweede Kamer

EVMI voegt daar nog aan toe: "Bij producten die in vocht worden gepresenteerd, moet naast het gewicht het uitlekgewicht worden vermeld. De EU beschouwt ijs hierbij ook als een vloeistof: bij geglaceerde producten, zoals vis, mag het netto gewicht dus niet de glacering bevatten. Het netto gewicht is dus het uitlekgewicht." Dat laatste kan een belangrijke consequentie voor de prijs van vis tot gevolg hebben. Tot op heden werd immers het ijsgewicht als vis meegeteld en in de prijs doorberekend.