Het Belgische groente- en fruitconcern Greenyard Foods staat op het punt de grootste fruit- en groentenmultinational ter wereld te worden. Topman Hein Deprez van Greenyard Foods is in "vergevorderde gesprekken" met fruitmultinational Dole. Als de overname lukt, ontstaat de grootste fruit- en groentenmultinational ter wereld, schrijft De Standaard.

Deprez zou een bod van zo'n $2,5 miljard uitgebracht hebben en daarvoor ook de financiering rond hebben. De overname zou "een van de grootste over­names ooit door een Belgisch bedrijf én de meest stoutmoedige ooit van de 56-jarige Deprez zijn," aldus de krant.

Het internationale merk Dole, bekend van fruit zoals ananas, bananen maar ook verse groenten, vult Greenyard Foods goed aan. Met een omzet van $4,5 miljard is het vooral actief in Noord- en Zuid-Amerika. Greenyard, goed voor €4,25 miljard omzet, is vooral bekend als verkoper van diepvriesgroenten en omvat de fruit- en groentenpoot Univeg. Greenyard Foods haalde volgens het FD in 2015 een Nederlandse jaaromzet van meer dan €1 miljard. Greenyard levert onder meer aan Albert Heijn.

Deprez begin zijn carrière als ondernemer in 1983 als champignonteler. Inmiddels behoort hij tot de meest vermogende Belgen.
Bron: De Standaard - Deprez zet AB InBev van fruitsector in de steigers