Hasselt is de tweede Belgische stad die donderdag als vaste vegetarische dag uitroept. De gemeente volgt hiermee de wereldprimeur van Gent.
De plaatselijk wethouder Toon Hermans wil mensen niet verplichten vlees te laten staan, maar wil mensen wel bewust maken dat een dagje geen vlees gezonder en beter voor het milieu is.De Donderdag Veggiedag begint op Wereld Vegetarisme Dag, op 1 oktober. Ook scholen wordt vanaf dan gevraagd op donderdag geen vlees op het menu te zetten. Horecabedrijven worden eveneens benaderd om hun menu’s op donderdag te verruimen met een vegetarisch aanbod.
bron: meat&meal
Flipse, het staat er poly-interpretabel..
Overigens...
Het 'probleem' is hier, dat topics over een groot aantal velden gaan en ook nog eens overlappend zijn (wat het juist erg interessant maakt):
- kennisveld agro/voedingswetenschappen
- marketing/strategie food algemeen (ook qua integriteit) mbt distributie supers, labeling, prijsstrategie etc. etc.
- ethiek/politiek mbt ecologie en zorg voor dieren
- trends (wijn uit dozen, modistische actiegroepen als Slow Food, nieuwe producten, etc.)
Misschien sla ik er nog een over, maar...
er zal hier niemand zijn, die zich specialist op alle fronten mag wanen.
De helicopterview van Dick verdient een compliment, en dat zeg ik niet omdat ik wat van hem nodig heb.