Mocht de appel goedgekeurd worden, dan hebben diverse winkelketens al aangekondigd hem niet te gaan verkopen. Appeltelers maken zich zorgen over de reputatie van de British Columbia-appels, biologische fruittelers bovendien over mogelijke contaminatie en de Health Action Network Society vreest voor de volksgezondheid.
Ook in de VS lopen telers te hoop tegen de Arctic Apple en ook daar moeten de autoriteiten nog goedkeuring verlenen, tegen het anti-GGO sentiment in. En dan te weten dat er alleen appel-eigen genen gebruikt zijn om de Arctic Apple niet te laten verbruinen.
Ik zou het ook wel getest willen zien worden of het ook met bacteriën te maken heeft Bas, bijv beide appels laten liggen en zien of en wat bacteriën ermee doen, ik vraag me af of dat eigenlijk wel getest wordt? Meestal, zoals met de round-up ready mais, wordt het later pas getest wat het in lichamen doet en is het dan te laat, zoals die meneer in Engeland die zijn baan kwijtraakte omdat hij de testen met ratten naar buiten wilde brengen, het mocht niet, maar de mais werd toen al volop geteelt.