De stad Gent wil in 2050 helemaal klimaatneutraal zijn en neemt daarvoor serieuze maatregelen op het gebied van zijn energiehuishouding en voedselvoorziening. In dat kader wordt dit najaar bij de Gentse horeca de 'overschotdoos' gelanceerd, meldt De Morgen. Het idee is afgeleid van de Amerikaanse 'doggy bag', maar dan op z'n Gents. "We willen enerzijds burgers sensibiliseren om de overschot te gebruiken en de horeca warm maken om die aan te bieden", zegt milieu-schepen Tine Heysen.
Behalve het niet langer laten weggooien van restanten in de horeca wil Gent ook 'inzetten op de korte keten, meer seizoens- en biologische en fair trade producten en de vleesconsumptie verminderen'.
Behalve het niet langer laten weggooien van restanten in de horeca wil Gent ook 'inzetten op de korte keten, meer seizoens- en biologische en fair trade producten en de vleesconsumptie verminderen'.
Prachtig initiatief ... iets teveel klaarmaken om te eten lijkt me nauwelijks te voorkomen. Dit bewaren om 1-2 dagen later te verwerken en dan op te eten is ook prima. Maar ik vraag me af of 'men' creatief genoeg is om dit daadwerkelijk te doen.