Hans #8.3, jouw methode lijkt mij het veiligst.
Vooral vaak spoelen en nooit helemaal afsluiten om te bewaren, zoals die salmonella en E.coli kweekzakjes in de supermarkt. Overigens adviseert het VC verhitten van de kiemgroentes om de salmonella en E.coli bacteriën te doden. Jammer toch?
Reden temeer om ze zelf te kiemen, want de supermarktversie is niet vers, tenzij ze ter plaatse worden gekiemd. In Frankrijk zie ik ze vaak vers op de markt, zonder het kiemproces af te breken. Ook de horeca kiemt daar veelvuldig zelf, vooral Alfafa is populair in plaats van het slablaadje of knoeitomaat tussen je broodje vis of zachte kaas.
Er zijn ook veel manieren om zaden te kiemen, ik weet niet meer waar ik dit gelezen heb hoe ik het doe, maar je kan er zelfs speciale bakjes voor kopen en wat ik Boele Ytsma weleens heb zien doen is jouw methode, in potten, van dat vliegengaas voor hordeuren met elastiek erom als deksel en zo spoelen en op zijn kop in een vergiet zetten. Vond ik op zich handig, maar ik had dan weerzoietes: waar zet ik het neer. Je moet er nl ook ruimte voor hebben. Nu staan ze lekker op de vensterbank op het zuiden en het gaat perfect, sommige soorten groeien harder dan andere, 's zomers als we vaker sla eten zet ik er altijd 2 neer die elkaar een beetje opvolgen. Het lekkerst zijn de broccoli en radijskiemen vind ik zelf