"Natuurlijk is het heel fijn dat steeds meer restaurants rekening houden met vegetariërs," zegt Tertia Wiedenhof, redacteur van Vegatopia in het persbericht over de Vegaflop. "Maar originaliteit is daarbij ook belangrijk en veel vegetariërs hebben het idee dat koks denken dat zij niets anders eten dan geitenkaas."
De tweede plaats was weggelegd voor de vegawrap, op de voet gevolgd door de groentequiche, gevulde portobello, gebakken camembert met cranberrysaus en pasta met paddestoelen. Dames en heren restaurateurs: u bent gewaarschuwd!
Gelukkig zijn er ook tal van wel gewaardeerde ontwikkelingen merkbaar, zoals gevulde courgettebloemen, gemarineerde oesterzwammensalade of groentetempura. De lijst met vegetariërvriendelijke restaurants groeit jaarlijks. Op de website Vegatopia.com is deze restaurantgids online te raadplegen. Daar kun je meteen zien of er meer op de kaart staat dan een geitenkaassalade.
Wij zullen altijd moeite blijven houden met één ding: kaas is nooit vegetarisch - er worden bokjes en kalfjes voor geslacht.
Fotocredits: Salad with melon, pesto and goat cheese, uitsnede, Christian Scholz
Dick, je weet het heus wel, zit niet zo te pesten ;)
Net zoals je weet dat puur veganistisch ook mogelijk is.
Maar ik ben voor de melkkoe, en de verwerking in gehakt daarna... plus een enkele stier ter voortplanting. Hoe lekker ik kogelbiefstuk en gegrilde entrecote ook vind, vind ik (meestal, maar niet altijd) prima alternatieven.. ook 'vegetarische'.