De gastronomische wereld omarmt bier steeds meer als alternatief voor wijn. Theo Flissebaalje vindt dat niet verwonderlijk. Volgens het bestuurslid van biervereniging Pint kan bier met meer smaken gecombineerd worden dan wijn. Dat komt omdat er veel verschillende biertypen zijn, en hun aantal de laatste tijd rap toeneemt. Vooral speciaalbieren uit de streek zijn populair.
Eigenaar Peter Klosse van restaurant De Echoput erkent dat bier dezelfde rijkdom aan smaken kent als wijn. In sommige gevallen heeft bier wel iets weg van wijn. Zoals het gerstebier DeuS, dat na gisting dezelfde behandeling krijgt als champagne. Ook de presentatie wordt soms afgekeken van wijnproducenten.
Bron: Algemeen Dagblad - p. 28 met dank aan MKB
het topic gaat in eerste instantie over de combinatie van bier bij het eten en niet zo zeer over bier in het eten. Alleen de quote van Peter Klosse ging over het (in)koken van bier dat bitterheid geeft.
Het combineren van bier met eten kent zeer vele mogelijkheden. Het genoemde Kasteelbier is door zijn zoetheid een goede combi met desserts (bijvoorbeeld chocolade mousse). bitterheid in bier maakt de combinatie juist heel mooi met gerechten die ook een bittertje bevatten (peultjes, tauge, etc.).