Wat Siré betreft gaat het om respect voor de klassieke Franse maaltijd en het 'savoir faire' dat niet mag uitsterven. Volgens Roland Héguy, voorzitter van Bond voor hotels en restaurants is het een vreemde wet: "Van diepvries ga ja niet dood.! Het is zelfs een optimale manier om producten goed bewaarbaar te maken", zegt hij in het TF1 journaal. Franse burgers tonen zich tevreden. 'Zo weet je tenminste wat je eet', zegt een van de geïnterviewden.
Men weet al van vroeger dat specialisatie betere kwaliteit oplevert en efficienter is dan omgekeerd. Dus wat is er mis met kant en klaar inkopen? Ik heb liever een goede tiramisu die kant en klaar binnenkomt dan een slechte huisgemaakte.
Dit nieuws is door de Telegraaf 'vernederlandst'. De indiener van het wetsvoorstel wil het artisanale restaurant belonen voor zijn werk en het in stand houden van een traditie.
Al hangt het er tegenaan, het is wat anders dan de Hollandse vete of niet zelf gemaakt wel even goed kan zijn als niet zelf gemaakt.