'Goedverkochte levensmiddelen waren onder meer vlees, vis, salades, sauzen en ijs en zomerse dranken als witbier, rosé en witte wijn. Ook was er grote vraag naar aanmaakblokjes, kant-en klaarbarbecues, plastic bordjes en bestek en zonnebrandartikelen', meldt Boerderij.
Nee, dat is niet typisch voor NL, maar voor veel Europese landen, Canada en Amerika. Als er veel BBQ-spullen worden verkocht, ne mensen trekken massal naar oppervlaktewater, dan kan je narigheden verwachten. Vooral als de buitentemperatuur boven 20C is. Waarschuwen van mensen die al met de BBQ spelen heeft geen zin, denk ik. Als je wat in hygiënisch gedrag wilt veranderen moet je dat op de (basis)school doen.
BBQ seizoen heeft nog een ander groot voordeel. Het opruimen van de incourante vleesvoorraden en berenvlees. Lekker gekruid proeft men het afwijkende vlees toch niet. BBQ heeft nog aanzienlijke andere risico's dan de microbiologische trauma's die Rijkelt zo goed omschrijft. Mijn risico inventarisatie is te lezen op: http://www.scientanova.com/2014/06/06/1422-pinksterweekend-bbq-weekend/
Soms kan BBQ best gezellig zijn verder.