Om mkb'ers beter van dienst te zijn, heeft TNO haar krachten gebundeld in het Food Application Centre. De missie van het centrum is om de Nederlandse food-MKB'er bij de innovatie en optimalisatie van producten en processen te ondersteunen met praktische kennis. Dit gebeurt op het gebied van productontwikkeling, procesoptimalisatie en verbetering van houdbaarheid en hygiëne. Ook kan, al dan niet onder deskundige begeleiding, gebruik worden gemaakt van de TNO-faciliteiten, zoals de margarineproeffabriek, de proefbakkerij of de superheated steam-faciliteit. TNO gaat ter gelegenheid van de open dag de uitdaging aan om binnen een week een probleem van een food-MKB'er op te lossen. De bezoekers worden uitgedaagd om TNO een lastig vraagstuk voor te leggen. Het bedrijf met het meest uitdagende probleem krijgt binnen een week een gratis en deskundig advies van TNO.
Mocht je ideeën hebben en die via foodlog.nl willen spuien, meld ze dan hier dan zullen wij zorgen dat ze bij TNO terecht komen!
bron: TNO
Ik heb ooit contact gehad met TNO over onderzoek naar een schimmelgif in een product. Het zou gaan om een maandelijkse steekproef die onderzocht moest worden. De prijs naar het onderzoek was veel en veel duurderer dan andere laboratoria. De grootste grap was wel dat er elke keer een behoorlijk bedrag aan projectkosten moest worden betaald:"voor het opzetten van het onderzoek en schrijven van het onderzoeksplan". Terwijl het elke maand gewoon hetzelfde was (product malen, oplossen en door een chromatograaf halen).