Bier
Omdat haar man van bier houdt wilde ze weten wat er in Budweiser Bier zit. Van de Amerikaanse wet mogen in bier naast water, gerst, gist en hop wettelijk immers ook andere stoffen voorkomen die niet op het etiket hoeven te worden vermeld. Vani legt het uit:
Ze heeft 300.000 lezers en kreeg binnen een dag 43.000 handtekeningen. Anheuser-Busch en Miller-Coors maakten afgelopen week bekend dat ze met hun ingrediëntenlijst zouden komen. Ze won dus. Zoals ze al meer zaken won: ze legde onder meer bloot dat de 'OK' fastfood keten Chipotle niet zo OK was als het bedrijf voorwendt. Daarnaast lichtte ze consumenten - net als de Keuringsdienst - voor over bevergeil.
Nieuw fenomeen
De kranten wijzen op de kracht van sociale media als veranderaars van de grote merken. Vani is een aardige en mooie vrouw.
Wij hebben onze de Keuringsdienst, foodwatch, Radar, Kassa, Zembla en Wakker Dier. De kranten lijken echter onder de indruk van een nieuw fenomeen.
Zou een Vani hier iets toevoegen? Zo ja, wat?
Fotodcredits: Food Babe, uitsnede
Meerdere oorzaken met meerdere gevolgen Hendrik. We staan nog maar aan het begin van onze ontdekkingsreis. Je hebt gelijk en je krijgt hier ook vaak gelijk. Maar wat dan nog? Wachten op Doomsday? Of toch maar - tegen beter vermoeden in - proberen het schip te keren? Met allerlei oplossingen, ook de jouwe (Schiphol dicht en gestaffelde brandstofprijzen), maar ook die van Dorien.
Het is maar zeer de vraag of we de 22 miljard ton CO2 volledig moeten compenseren. Moeder Natuur is een complex adaptief proces die altijd evenwicht vindt, niet noodzakelijk op het oude niveau. Hoeveel ruimte ze overlaat voor de mens zullen we moeten afwachten, maar dat het minder dan 9 miljard is lijkt logisch. 1 miljard? 2,5 miljard? Maakt het uit?