Dergelijk alarmerend nieuws duikt met enige regelmaat op. In 2015 zou koolhydraatbeperking in Nederland tot problemen leiden volgens een arts uit het Haagse Julianakinderziekenhuis. Bij navraag bleken er geen cijfers beschikbaar. Het Nederlands RIVM constateerde afgelopen jaar geen bijzondere problemen bij de trend naar minder vleesrijk eten, al is denkbaar dat uitwassen optreden.
Gert #20 je denkt er dus over om op een puur plantaardig dieet over te stappen. De vraag is waarom. Als gezondheid de reden is dan kun je je de moeite hoogstwaarschijnlijk besparen. Als het je om de dieren en het milieu gaat dan is het een ander verhaal. Dan moet je serieus achter de essentiële aminozuren aan. Extra hobby's als het mijden van granen kun je er dan niet bij hebben. Wat dat betreft is het een kwestie van keuzes maken.
Hans #29 als het op voedsel aankomt heeft iedereen een klap van de molen gehad. Eten is de enige verslaving waar geen mens aankomt. En hoe zeldzamer het eetpatroon, hoe krankzinniger het door 'de anderen' wordt gevonden.
Wij moesten vroeger op school (biologie, anatomie) nog leren over vet, eiwit, koolhydraten, calorieën, vitamines, herbivoren, carnivoren en alleseters (de mens). Dus jongens: veel bonen en kaas eten om een stevige jongen te worden. Wat is daar nog van over?