Het onderzoek bewijst dat organisch fruit en groente in veel gevallen veertig procent meer antioxidanten bevat en meer nuttige minderalen als ijzer en zink. De onderzoekers teelden meer dan groente en fruit, ze hadden ook een kudde koeien, waarbij de melk van de biologische koeien tot 90 procent meer antioxidanten bevatte dan de melk van de 'gewone' koeien.
Professor Carlo Leifert coördineerde het EU-onderzoek. Hij is verbonden aan de univeristeit van Newcastle en zijn adres..... Tesco Farm. De organische boerderij van supermarkt Tesco en de universiteit.
lees hier het artikel:
http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/health/article2753446.ece
hier zit Leifert:
http://www.ncl.ac.uk/afrd/staff/profile/c.leifert
en hier vind je een artikel over hem: http://www.annieappleseedproject.org/inwcarleifle.html
De Tescoprofessor meent zelfs dat als je biofruit/groente consumeert vier keer per dag wel voldoende is en vijf niet nodig.
Het gevolg is dan dat men minder groente gaat eten en per saldo minder gezonde stofjes binnen krijgt. Als je tenminste andere onderzoeken door mag trekken. Van light chips gaan mensen meer eten. Door gezond te eten in een fastfoodrestaurant gaat men meer snacken en snoepen.
Plant rassen die lekkerder zijn en je maakt meer (gezondheids)winst.