Onno #1, Kiem de zaden dus niet bij hoge temperatuur. Dat vereist een nauwkeurig gecontroleerd proces om schimmel te voorkomen. Geldt trouwens ook voor het opkweken van plantjes om later uit te poten.
Op scholen zaaien kinderen vaak Sterkers (tuinkers) in de koude vensterbank om een week later op hun brood te gebruiken. Van veel slachtoffers onder de kleuters heb ik nog niet gehoord.
Rauwe kiemgroentes, ook peterselie, bieslook, koriander, rucola, sla, biefstuk (vanbinnen rood), rauwe tartaar zonder toevoegingen die vooral in zuidelijke landen wordt gegeten, rauw ei, kaas van rauwe melk, kraanwater, horeca, openbare toiletten, ....... kunnen allemaal ziekteverwekkers verspreiden.
--- Blijf nuchter en maak je eigen afwegingen ---
Er zijn angsthazen (vooral in Amerika?) die alleen nog maar uit pakjes, zakjes, flesjes en blikjes eten. Ik vind dat Bah! en bijzonder onnatuurlijk.
@Joep Goossens, ik kom tegenwoordig steeds vaker veel belovende links tegen die eindigen op een puur commerciële pagina. Zo ook de jouwe. I
iets mis gegaan? Of was dit de irritante bedoeling?