Die 1-hectare grote wijngaard werd in 1999 aangelegd maar al snel verwaarloosd, schrijft de Huffington Post. Na 2009 ging een inmiddels vrijgelaten Siciliaanse crimineel er weer aan de slag met een paar andere gevangenen. In 2012 kwam de Marchesi de'Frescobaldo aan boord, toen de gevangenisautoriteiten lokale bedrijven vroegen in het landbouwprogramma te investeren. Frescobaldo bracht het onderhoud van de wijngaard op peil en deed meteen de oogst mee. Met dank aan een overweldigende aandacht in de pers brengen ze nu die eerste oogst, 2700 flessen, op de markt. De wijn is gemaakt van Vermentino en Ansonica druiven en moet 50 euro per fles gaan opbrengen.
Wijn gemaakt door een moordenaar - is dat een aanbeveling of een afknapper?
Fotocredits: Marchesi de'Frescobaldi website
Ik zie de reclame al voor me :-)
...Wilt u bloedrood of lijkwit, m'vrouw? Binnenkort hebben we ook IJswijn, met priem-stolp!! Kost aardig wat meer maar daar gaat u zo te zien vast niet dood van!!!
... en met een knipoog draait de iets misdadig ogende kelner zich om en zegt: .. of juist wel? Ikzelf zou er een moord voor doen!! "Moordenaarswijn: Misdadig lekker..."