U wordt er ziek van, schrijft u de redactie weleens. Alleen niet als het in vervuilde vorm (oude kaas, bijv.) in producten zit. Heel vreemd en nog altijd onverklaard. De hypothese is dat het tussen de oren zit. Dat denkt Kleyn ook, want in zijn Volkskrantstukje van gisterochtend verklaart hij heldhaftig te denken dat E621 NIET gevaarlijk is. Voor de echte Doe-Het-Zelvers geeft hij een recept om de inhoud van het tubetje zelf te maken.
Zijn stukje en recept zijn hier te lezen. Het is een revolutie. Voor het eerst durft ook een echte eetschrijver schaamteloos te bekennen dat hij denkt dat je echt niet dood gaat van E621.
In de Daily Mail werd het tubetje al eerder besproken. Als het doorzet en meer volkseetvoorlichters uit de kast durven te komen, zorgt het voor een revolutie: meer glutamaat en je hebt minder zout nodig. Briljant. Moedig Onno! Kom op anderen: zorg ervoor dat het na de Hanos snel in de supers komt.
Een hypothese is voor mij pas een hypothese als je er wetenschappelijk onderzoek naar doet. Tot die tijd is het gewoon een luchtballontje, een ideetje, een hunch, een mening, een gedachte, een kronkel, een geloof. Het leven is te kort om alle hersenkronkels van alle malloten op de wereld serieus te nemen. Ik kan zelf wel wat leuke theorietjes bedenken.