Hoogleraar Humanistische Wijsbegeerte Cor van der Weele sprak zich uit over de potentiële voordelen van kweekvlees: "Ik denk dat dit een heel veelbelovende doorbraak is, zowel voor dierenwelzijn als voor duurzaamheid”. Maar zij stelde daar tegenover ook dat veel mensen het een "heel ongemakkelijk idee" vinden.
Haar collega wijsgeer Michiel Korthals stelde het wantrouwen van mensen ten aanzien van technologie en hun vragen over voedselveiligheid aan de orde.
Levensmiddelentechnoloog Tiny van Boekel zegt: "Aan de kwaliteit en de structuur van de burger moet nog veel gebeuren en er moet gewerkt worden aan de acceptatie: willen mensen dit vlees wel eten?" Tevens ziet hij nog een lange weg voordat het product commercieel haalbaar wordt.
Dat meldt de site van Wageningen UR.
Hans, je rakelt de discussie over de vermeende 'duisterheid' van de geheimen van het bedrijf Meatless weer op. Ik volsta met een verwijzing naar het eerdere discussiedossier op Foodlog daarover.
Voor Mark Post ligt dat anders. Hij is een wetenschapper. Hij heeft de plicht zijn ontdekkingen te delen opdat we de claims en kennis waarop hij aanspraak maakt kunnen controleren om te zien of het klopt. Ik schreef er een stukje over afgelopen maandag.