DSM heeft een nieuw procédé ontwikkeld waarmee het maken van geur- en smaakstoffen beter, sneller, natuurlijker, niet seizoensgebonden en goedkoper kan.
Een nieuw bedrijf, Isobionics Biotechnology, gaat via dit nieuwe procédé geur- en smaakstoffen op plantaardige, natuurlijke basis maken. Dat maakten DSM en het nieuwe bedrijf donderdag bekend.
Simpel uitgedrukt zijn nu karrenvrachten sinaasappelen nodig om een klein beetje citrusgeur te maken. Dat is oogstgebonden en erg duur.
Isobionics heeft slechts een sinaasappel nodig. De moleculen daaruit worden aan een bacterie gekoppeld, in een bad van water en suiker. Die bacteriën vermenigvuldigen zich razendsnel en leveren goedkoop zeer zuivere citrusgeur. 'We laten de beestjes voor ons het werk doen, in plaats van chemie', legde directeur Jos Schneiders van DSM Nederland uit.
bron: EVMI
[edited by TheFactory] naar aanleiding van http://www.foodlog.nl/comments.php?id=2700_0_1_0_C
Mensen in witte jassen moeten van ons voedsel afblijven. Wanneer de basis niet smaakt of ruikt, is het feitelijk niet lekker. Hier gaat het om smaak en in het andere artikel waar ik op reageerde gaat over het verlagen van het vet percentage..... met behoud van "dezelfde smaak", ..... door te goochelen natuurlijk.
Het eindeloos gemanipuleer omwille van hypes en/of commercie en het werkelijk stomzinnige volgen van die hypes leidt tot de macht van de mensen in witte jassen..... die geen enkel gevoel hebben met echt voedsel.