Overheid en de NVWA voeren dus een soort 'gedoogbeleid'. Daar begrijpt een rechtgeaarde Fransman niets van. Daarom ligt de zaak nu voor de rechter van het College van Beroep. De case is simpel samen te vatten: volgens Bongrain - een grote industriële kaasmaker, maar dan Frans met merken als St Agur - staat Nederland neppen met het woord 'kaas' toe. Straks mag er ook nog vis op een eiersalade staan. Paturain, een merk van Bongrain, is toch zeker ook alleen maar fijn en geen 'kaas'? Nou ja, het is roomkaas, maar geen kaaskaas.
Vraag aan Foodlog: overdrijft Bongrain of sjoemelt de Nederlandse overheid?
Fotocredits: De Zuivelhoeve
#7 Frank: Jou quote moest ik wel om lachen: ""Nu geef ik Bongrain groot gelijk. Aan de schandpaal als misleidend product!.
Waarom zetten de supers dit compleet onzalige product op hun schappen? Laat ze echte kwaliteit aanbieden...""
Want als ze dat met alle producten zouden doen die volgens de ingrediënten totaal niet zijn wat het op de voorkant zegt te zijn, zouden ze voor 2/3 leeg staan..........
Zoals meerdere reacties hier al melden, what's in a name, de echt misleidende namen voor dingen die het echt niet zijn, daar kan ik inkomen als daar iets aan moet gebeuren, zoals idd soja 'melk' dat is geen melk, of kaas van soja met allerlei smaakjes die namen hebben van echte kazen waarbij ze allerlei toevoegingen en kunstgrepen moeten doen om het smakelijk te maken, maar iets waar toch iets van roomkaas in zit, daar moet dan moeilijk over gedaan worden. Soms vraag ik me af waar de prioriteiten van het merendeel van de mens ligt..........