Komende dinsdag staat supermarktketen Dirk voor de rechter. Dirk is "verbijsterd" over de dagvaarding en herkent zich niet in de aantijgingen. Het is voor het eerst dat een supermarkt zich moet verantwoorden voor zijn dierenwelzijnsbeleid.

Stichting Varkens in Nood eist dat Dirk op korte termijn stopt met de inkoop van "onrechtmatig geproduceerd vlees". Varkens in Nood strijdt al jaren tegen misstanden in de varkenshouderij. De Stichting heeft specifiek Dirk van de Broek op de korrel omdat deze super in 2011 de eerste keten was die beloofde het varkensvlees in de schappen te vervangen door vlees met minimaal 1 Beter Leven ster. "Anno 2017 verkoopt Dirk evenwel nog volop varkensvlees dat niet conform de wet geproduceerd is", zegt directeur Hans Baaij van Varkens in Nood.

"Dirk voldoet voor bijna het gehele assortiment aan de uitgangspunten van het 1 ster Beter Leven-keurmerk", stelt Dirk daartegenover. "Ondanks meerdere verzoeken om aan te geven om welke houders van vee en toeleveranciers dit gaat, is hier nooit een reactie [van Varkens in Nood] op gekomen". Bovendien behoort Dirk tot de best scorende supermarkten in de VarkensvleesMonitor van Varkens in Nood, laat de super nog weten.
Bron: Distrifood - Dirk verbijsterd over dagvaarding Varkens in Nood