In de Top 50 die franse datingsite FirstAffair opstelde van de meest sexy beroepen staan deze respectievelijk voorlaatste en laatste.
Boeren (2,7 procent) en huismannen (3,2 procent) zijn niet erg populair onder de vrouwen.
De ondervraagde vrouwen blijken massaal te vallen voor advocaten, artsen of piloten.
De heteromannen fantaseren van stewardessen, verpleegsters en secretaressen.
Waarom zouden beroepen als boer, bakker, slager, groentenventer of kok weinig passie oproepen? Ik vind ze nergens terug in die bevraging.
Gaat dit smaakprofiel ook voor Foodloggers op?
"Boerende huisman" of netter "huismannende boer", ik koester een stiekeme droom over dit bestaan. Misschien niet sexy, maar wel dubbel duurzaam.
Pfff, weer zo'n onzinonderzoek. Ik ben het er totaal niet mee eens. Integendeel, food is sexy and authenticiteit is hot! Die traditionele denkbeelden zijn volgens mij echt pase. Ze zijn gebaseerd op de tijd van Ot & Sien en heersen vooral onder de oudere generaties. Vraag het mijn vrienden en vriendinnen (25-45); er is niets sexiers dan een gepassioneerde chocolademaakster of een bevlogen chef. Er is een nieuwe generatie opgestaan. Eentje met passie voor echt eten, maar die met z'n tijd mee gaat. Deze toppers brengen waardevolle kennis met zich mee omdat zij eerst hebben geproefd van bijv. het bedrijfsleven. Een carriere in food is een bewuste keuze waarvoor zij zich niet hoeven te schamen. Ze staan midden in het leven en lassen zonder te zeuren een papadag in. Deze nieuwe generatie zal laten zien dat het anders kan en zal food en bijbehorende beroepen weer aantrekkelijk maken.