Dit weekend schreef Martijn Katan, de andere M, een column over zuivelvet en -belangen in de NRC. Medische charlatans vinden het tegenwoordig goed en dus wordt het goed, zegt hij. De zuivelindustrie maakt er misbruik van. 'Hoe melkvet gezond wordt', noemt Katan het terwijl hij rustig maar kokend zijn autoriteit bevestigt en verwijst naar de literatuur op www.mkatan.nl. Volgens anderen, o.m. onze Nederlandse professor Frits Muskiet, is vet niet het probleem, maar de koolhydraten. Een kwestie van een volmaakt verkeerd accent.
foto: martijn katan, ref. dagblad
Hoe zit het nou? Zijn artsen als Uffe Ravnskov, Malcolm Kendrick, Michel de Lorgeril, theoretische medici als Frits Muskiet en journalisten als Gary Taubes en onze eigen Meijer dan knettergek? Ik stuurde de Nederlanders in dit gezelschap een mail. Het zou flauw zijn als ze hier niet op elkaar zouden willen reageren. Heren, hoe zit het? Het moet eens uit zijn met die poppenkast. Het volk moet weten hoe het zit. Melchior of Frits, willen jullie starten met een commentaar op de tekst van Martijn in de NRC? Het is tijd om het vetdebat eens finaal te voeren.
Inderdaad. Niet alle vet is ongezond.
Het component DHA dat in visolie zit werkt zelfs beschermend voor de hersencelwanden.
Deze website van concentratie pillen legt uitgebreid uit waarom visolie zo belangrijk is..
Zelf werk ik in de gezondheid- en voedingsindustie waarbij ik advies geef aan mensen opdat ze de juiste nutritie binnen krijgen en ik kom zeer vaak het misverstand tegen waarbij mensen onterecht denken dat alle soorten vet slecht zijn. Omega3, vissolie, het is gewoon een must! De meesten krijgen niet genoeg visolie in hun systeem waardoor ik vaak capsules aanraad.