1 maart Nationale Stoofvlees-frietdag
Ter gelegenheid van de door hem uitgeroepen Nationale stoofvlees-frietdag op zondag 1 maart, gaat Jeroen Meus op 28 februari zijn versie van de koploper bereiden. Op 1 maart gaat Jeroen Meus in een speciale aflevering (de 1001-ste) 'niet alleen langs bij mensen die zelf het gerecht klaarmaken, maar blikt hij terug op vijf jaar dagelijkse kost', schrijft De Standaard.
Voor de volledigheid: de top tien van ‘Dé Vlaamse Klassieker’:
1. Stoofvlees-friet
2. Witloof met hesp in de oven
3. Steak-friet met sla en bearnaisesaus
4. Vol-au-vent
5. Balletjes met krieken & balletjes in tomatensaus
6. Asperges op z’n Vlaams
7. Konijn met pruimen
8. Kalfstong in madeirasaus
9. Zeetong ‘à la meunière’
10. Steak tartaar
Hoe zou het Nederlandse klassiekerlijstje er uit zien? We wagen een poging: 1. boerenkool met worst, 2. zuurkoolstamp, 3. nasi goreng.
Fotocredits: still, Dagelijkse Kost
Dat recept van zoervleisch moest ik natuurlijk even downloaden. Helaas werkt de link van Florine Boucher niet.
Deze link doet het: http://www.cafesjiek.nl/pdf/NL/Cafesjiek_recept_zuurvlees.pdf